parallax background

Preciznost izrade i kontrole do 0,02 mm


Školovani kontrolori, neprestano ulaganje u mjernu opremu, te razrađeni kontrolni i mjerni procesi, garancija su vrhunske kvalitete u kompaniji NIHO-MOTORS. 


O našoj kvaliteti dovoljno govori činjenica da smo kod svih kupaca rangirani kao A-dobavljač po kvaliteti. Od početka proizvodnog procesa izratka, pa do njegovog pakiranja i slanja kupcu, naši djelatnici iz odjela kontrole, u suradnji sa djelatnicima iz proizvodnje koji su također obučeni za mjerenje i kontrolu, kontroliraju izratke kako bi sve bilo u zadanim tolerancijama.

Preciznost izrade i kontrole u poduzeću Niho-Motors d.o.o. je do 0,02 mm.

Od mjerne opreme, u našem klimatiziranom odjelu kontrole, istaknuli bi:
1-kordinatni mjerni uređaj MITOTOYO 710 Projektor za mjerenje izrazito sitnih dijelova i velike preciznosti, zatim uređaj za mjerenje obrade itd...
Od samog osnutka poduzeća, kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupca najbitniji su faktori poslovanja NIHO MOTORS , a o tome govori i činjenica da je investirano u 1-koordinatni mjerni uređaj, iako je poduzeće broji manje od 20 zaposlenika.
Kvaliteta je (kako i naš MOTO kaže)  uvijek bila na prvome mjestu!

NAŠI POČETCI


Firma NIHO MOTORS d.o.o. Konjic je nastala 1994. godine proširenjem firme SZR "AN" Konjic koju je osnovao Nihad Alikadić, diplomirani inžinjer mašinstva, davne 1987. godine.
Osnovna djelatnost je bila obrada elemenata struganjem na dva automatska struga marke INDEX. Uporedo je nastavljeno servisiranje putničkih vozila. Nakon dvije godine prestajemo sa tuning servisiranjem vozila (pripremamo isključivo svoje automobile za učestvovanje na trkama šampionata) i počinjemo se baviti struganjem metala i prodajom rezervnih djelova za automobile.  1997 godine poćinjemo proizvodnju kočionih pločica (disk pločice) za kočione sisteme putničkih i terenskih vozila. Posao smo počeli nabavkom dijela strojeva i kupovinom licence za proizvodnju od firme Sinter d.o.o (Ljubljana, Slovenija), a koja je u posebnim proizvodno-trgovinskim odnosima sa firmom ICER (Pamplona, Španija). Preostali potrebni dio strojeva smo sami rekonstruisali i prilagodili za proizvodnju. Izlaskom iz licencnog odnosa sa firmom Sinter, prelazimo na kooperacioni odnos sa njemačkom firmom FRIMATEC. Od tada do danas od kompanije FRIMATEC kupujemo kompletan materijal za proizvodnju disk pločica, te kod njih obavljamo kontrolu kvaliteta proizvoda i  imamo ekskluzivno pravo korištenja imena FRIMATEC na našem pakovanju. Danas zapošljavamo 12 ljudi i većinu proizvodnje plasiramo na inozemno tržište. Imamo 6 automatskih strugova marke INDEX te jedan šestovreteni strug marke SCHÜTTE te CNC mašine od proizvođača Mazak, Menti i Weiler. Proizvodni program obrade metala je potvrđen kroz dvije decenije uspješnog rada kao i dugotrajnom saradnjom sa našim kupcima.

 VAŠ NIHO-MOTORS!

POGLEDAJTE NAŠ PROMOTIVNI VIDEO

Dio naših klijenata